Meggyes joghurt torta
Hozzávalók:(15-cm-es tortaformához)
A meggyes részhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin.
Felforrnia nem szabad. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.
Míg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk.
Óvatosan a nagyon langyos joghurtba keverjük, majd a tortaformába öntjük.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A kimagozott meggyet lecukrozzuk, hozzáadjuk a zselatint és a vizet, majd addig melegítjük, míg a cukor és a zselatin feloldódik. (nem forraljuk fel)
A lehűlt, de még nem teljesen megdermedt torta tetejére öntjük, és picit belenyomkodjuk a meggyszemeket. Visszatesszük a hűtőbe kb.3órára, hogy teljesen megdermedjen.
A piros zselatint elkészítjük a csomagolásán lévő utasítás szerint és a torta tetejére öntjük. Ha megdermedt, kivesszük a tortát a formából, majd tejszínhabbal és csoki forgáccsal díszítjük a tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza. 24-26 cm-es tortaformánál a fenti mennyiségeket duplázzuk meg. Őzgerinc vagy kuglóf formában is elkészíthető, de akkor a meggyes réteg alul lesz ha kifordítjuk a formából.