Főoldal / Egytálételek / Rakott krumpli tepsiben

Rakott krumpli tepsiben

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott krumpli tepsiben

Rakott krumpli tepsiben

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 10 db főtt tojás
  • 1 pár házikolbász szeletelve
  • 3 db friss tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl, vagy főzőtejszín
  • kevés vaj, vagy zsír
  • ízlés szerint só, és őrölt bors
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojást keményre főzzük, kihűtjük.
Az összes hozzávalót felszeleteljük, és zsírral, vagy vajjal kikent tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.

A tejfölből, vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból, és a lisztből mártást készítünk, és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel. Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.

Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük. Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve, kicsit pirítsunk rá.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Rakott krumpli tepsiben 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére