Főoldal / Desszertek / Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

Omlós csiga aszaltszilva krémmel - paleo

Hozzávalók:

  • 25 dkg őrölt mandula
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 5 dkg eritrit
  • pici só
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 0,5 dl kókusztej

A töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az aszalt szilvát kevés forróvízbe beáztatjuk, majd a víz nagyját leöntve róla leturmixoljuk. (csak annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kenhető állagú pépet kapjunk)

A tojást az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagolva 20percre hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát sütőpapíron – amit kevés darált mandulával megszórunk – 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel. A papír segítségével feltekerjük, majd egy tálcára csúsztatjuk és fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

A szeleteket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, kevés helyet hagyva közöttük, majd 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, mert ilyenkor még lágy, törékeny a tészta. Légmentes dobozban pá napig biztosan puha marad.

Sűrű lekvárral, házi nutellával vagy másféle krémmel is nyugodtam megtölthető.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére