Főoldal / Desszertek / Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo

Omlós csiga aszaltszilva krémmel - paleo

Hozzávalók:

  • 25 dkg őrölt mandula
  • 3 ek. útifűmaghéj
  • 5 dkg eritrit
  • pici só
  • 1 tk. sütőpor (gluténmentes)
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 1 tojás
  • 0,5 dl kókusztej

A töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az aszalt szilvát kevés forróvízbe beáztatjuk, majd a víz nagyját leöntve róla leturmixoljuk. (csak annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kenhető állagú pépet kapjunk)

A tojást az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagolva 20percre hűtőbe tesszük.

A lehűlt tésztát sütőpapíron – amit kevés darált mandulával megszórunk – 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel. A papír segítségével feltekerjük, majd egy tálcára csúsztatjuk és fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

A szeleteket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, kevés helyet hagyva közöttük, majd 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, mert ilyenkor még lágy, törékeny a tészta. Légmentes dobozban pá napig biztosan puha marad.

Sűrű lekvárral, házi nutellával vagy másféle krémmel is nyugodtam megtölthető.

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!

A lap tetejére