Omlós csiga aszaltszilva krémmel – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az aszalt szilvát kevés forróvízbe beáztatjuk, majd a víz nagyját leöntve róla leturmixoljuk. (csak annyi vizet hagyjunk rajta, hogy kenhető állagú pépet kapjunk)
A tojást az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összedolgozzuk a tésztát, majd folpackba csomagolva 20percre hűtőbe tesszük.
A lehűlt tésztát sütőpapíron – amit kevés darált mandulával megszórunk – 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel. A papír segítségével feltekerjük, majd egy tálcára csúsztatjuk és fél órára a fagyasztóba tesszük, hogy szépen tudjuk szeletelni.
A szeleteket sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, kevés helyet hagyva közöttük, majd 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, mert ilyenkor még lágy, törékeny a tészta. Légmentes dobozban pá napig biztosan puha marad.
Sűrű lekvárral, házi nutellával vagy másféle krémmel is nyugodtam megtölthető.