Főoldal / Sertés ételek / Rántott sajt és párizsi rizi-bizivel

Rántott sajt és párizsi rizi-bizivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rántott sajt és párizsi rizi-bizivel

Rántott sajt és párizsi rizi-bizivel

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sajt
  • 1/2 kg párizsi (sertés, baromfi…)
  • 1 pohár rizs (3dl)
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • kevés zöldborsó
  • olaj
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A párizsit és a sajtot fél centi vastagra szeleteljük. A párizsi széleit bevagdossuk, így nem ugrik össze sütés közben.

A tojásokat habosra felverjük.a sajtot duplán panírozzuk be:liszt, tojás, liszt, morzsa ez a sorrend, így a sajt nem tud kifolyni a panírból.A párizsit elég egyszer panírozni : liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Az olajat felmelegítjük majd kisütjük benne a panírozott sajtot, és párizsit.

Egy lábosba kevés olajat öntünk amiben a rizst üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a borsót, majd felengedjük 2 pohár sós vízzel.( 6 dl).

A tetejére egy főzőkanalat teszünk, és rá egy fedőt így főzzük.Amikor beissza a vizet, elzárjuk a lángot, és teljesen lefedjük a fedővel. Néha megkeverjük.

Friss salátával kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére