Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta | Receptkirály.hu
Főoldal / Desszertek / Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta

Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta

Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta

Hozzávalók:

  • A kakaós linzertésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (hideg)
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaó (cukrozatlan)
  • 1 tojássárgája (nagy)
  • 3-4 ek. hideg víz

A csokoládékrémhez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 1 citrom reszelt héja

Az áfonyás réteghez:

  • 20 dkg áfonya
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. barna cukor (v. kristálycukor)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát és két evőkanál hideg vizet. Gyors mozdulatokkal kezdjük el összegyúrni a tésztát, és ha szükséges, még adjunk hozzá vizet. (egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára pihenni

Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. (én két folpack fólia között nyújtom ki, majd leveszem a felső fóliát és egy határozott mozdulattal átfordítom a piteformába)

Ezután helyezzünk a formában lévő tésztára sütőpapírt, majd töltsük meg nehezékkel. (babbal, rizzsel…)

Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 10 percig. Ezután vegyük le a nehezékkel megtöltött sütőpapírt, majd helyezzük vissza a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre a tésztát.

Ezután vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk a formában teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk a csokoládékrémmel.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjunk hozzá 1 dl tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, olvasszuk fel, majd vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni. (közben többször keverjük meg)

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Ezután keverjük hozzá a kihűlt tejszínes csokoládét.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd szintén keverjük hozzá a csokoládés mascarponekrémhez.

Ezután a teljesen kihűlt tésztát helyezzük egy tortatálra, majd kanalazzuk rá az elkészült csokoládékrémet.

Az áfonyát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután tegyük bele egy tányérba, majd szórjuk meg a cukorral.

Ezután tegyük be a mikróba, és pár percig pároljuk, majd vegyük ki és hűtsük ki egészen. (közben egyszer vegyük ki, és óvatosan keverjük össze)

Végül a kihűlt áfonyát kanalazzuk rá a csokoládékrémre, majd tegyük be a tortát a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a pitetortát a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Áfonyás-csokoládékrémes pitetorta 5.00/5 (3 értékelés)

Gizi (282 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


egy Hozzászólás

  1. Imádom az áfonyát. Ezt a pitét is elkészítem a hétvégén.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére