Főoldal / Desszertek / Citromos puding – paleo

Citromos puding – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromos puding – paleo

Citromos puding - paleo

Hozzávalók:

  • 1,5 dl friss citromlé
  • 2,5 dl víz
  • kb. 15 dkg eritrit (por alakú) ízlés szerint
  • 1 tk. vaníliás eritrit (házi)
  • 4 nagy tojássárgája
  • fél rúd vanília magjai
  • 1 nagy ek. szentjánoskenyérmag liszt
  • 2,5 dl behűtött kókuszkrém
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A citromlevet és vizet öntsük egy vastagfalú kisebb fazékba és melegítsük fel. Nem kell felforralni, csak legyen forró.

A tojássárgákat az édesítővel keverjük habosra, fehéredésig, ez legalább 3-4 perc magas fokozaton keverve. Adjuk hozzá a szentjánoskenyérmag lisztet és keverjük csomómentesre. Lassú sugárban öntsük hozzá a forró citromos vizet, közben alacsony fokozaton folyamatosan keverjük. Öntsük vissza az egészet a fazékba és alacsony lángon folyamatosan keverve sűrítsük be. Fontos, hogy ne forraljuk fel és folyamatosan keverjük, mert könnyen kicsapódik a sárgája. Gyorsan besűrűsödik egyébként.

Amikor sűrű öntsük át egy tálba, mert a fazékban még tovább főne, hagyjuk kihűlni, és közben többször keverjük át. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt.

A behűtött kókuszkrémet verjük fel és forgassuk bele a kihűlt citromos krémbe. Adagoljuk poharakba vagy tálkákba és hűtsük be. Friss gyümölccsel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére