Főoldal / Szárnyas Ételek / Gyümölcsös csirketokány

Gyümölcsös csirketokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös csirketokány

Gyümölcsös csirketokány

Hozzávalók:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 deci húsleves alaplé
  • 5 deka vaj
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 kávés kanál liszt
  • csipet majoránna
  • csipet őrölt bors
  • 1 kis kanál curry
  • fél cs. vágott petrezselyemzöld
  • 1 deci fehérbor
  • 1 deci főzőtejszín
  • 10 deka őszibarack befőtt
  • 10 deka szilva befőtt
  • 10 deka körte vagy alma befőtt
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkehúst kis darabokra vágjuk.

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kicsit megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a darabolt húsokat, megsózzuk, és az egészet 3-4 percig pirítjuk, majd a kevés lisztet rászórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk. (1-2 percig)

Majd az összes fűszert belekeverjük, és hozzáadjuk a bort, a tejszínt, és a leves alaplét. Tovább forraljuk, amíg a hús megpuhul.

A legvégén hozzáadjuk a kis kockákra vágott kompótokat.
Ezzel már csak összekeverjük, nem főzzük.
Rizzsel tálaljuk.

Nagyon finom a hús között a sok finom édes kompót.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére