Rizskoszorú
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst bő vízben 5 perc alatt előfőzzük majd leszűrjük.
Egy nagyobb lábosban feltesszük a tejet, cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját főlni beletesszük a félig megfőtt rizst is és lassú tűznél puhára főzzük.Ha megfőtt kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverjük.
A zselatint fél dl vízzel elkeverjük, és kis lángon melegítve folytonos kevergetés mellett feloldjuk ( nem forraljuk fel!), majd hozzákeverünk néhány kanál tejberizst, végül a zselatinos keveréket a többi rizshez keverjük.
A vízzel kiöblített formába öntjük,lefedve a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap eltávolítjuk a formát róla és egy tálra fordítjuk a rizskoszorút.
Eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük.