Főoldal / Desszertek / Rizskoszorú

Rizskoszorú

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizskoszorú

Rizskoszorú

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg kerek-szemű rizs
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 35 g zselatin
  • kb. 1 kg eper
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A rizst bő vízben 5 perc alatt előfőzzük majd leszűrjük.

Egy nagyobb lábosban feltesszük a tejet, cukrot, vaníliás cukrot és a citrom héját főlni beletesszük a félig megfőtt rizst is és lassú tűznél puhára főzzük.Ha megfőtt kihűtjük.

A tejszínt habbá verjük a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverjük.

A zselatint fél dl vízzel elkeverjük, és kis lángon melegítve folytonos kevergetés mellett feloldjuk ( nem forraljuk fel!), majd hozzákeverünk néhány kanál tejberizst, végül a zselatinos keveréket a többi rizshez keverjük.

A vízzel kiöblített formába öntjük,lefedve a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.

Másnap eltávolítjuk a formát róla és egy tálra fordítjuk a rizskoszorút.

Eperrel és citromfűlevelekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére