Főoldal / Egytálételek / Káposztás-sonkás palacsinta

Káposztás-sonkás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás-sonkás palacsinta

Káposztás-sonkás palacsinta

Hozzávalók:

  • 8 darab palacsinta
  • fél kiló savanyú káposzta
  • fél deci olaj
  • 20 dkg füstölt házi sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sonkát vízben puhára főzzük és apró kis darabokra vágjuk.
A káposztát jól kimossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú, majd kisebb darabokra vágjuk.

Az olajat egy lábosban felhevítjük, belerakjuk a káposztát, egy kevéske cukorral megszórjuk megdinszteljük. Amikor ezzel kész vagyunk a sonkát és a káposztát összekeverjük.

A palacsintákat megtöltjük a káposztás-sonkás töltelékkel és feltekerjük. Feltekerés után három darabra vágunk minden palacsintát.

Egy kiolajozott hőálló edénybe sorakoztatjuk őket, szorosan egymás mellé.

A tejszínt, a tejfölt, a reszelt sajtot összekeverjük. Csipet sóval ízesítjük, majd a palacsinták tetejére öntjük.

180-190 fokos sütőben kb fél órán keresztül sütjük. Melegen és langyosan egyaránt finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (530 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére