Főoldal / Sertés ételek / Paprikás szelet

Paprikás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás szelet

Paprikás szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka vagy csont nélküli tarja
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kaliforniai piros paprika
  • 1 darab zöld paprika
  • 2 darab tölteni való paprika
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húsokat szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk és besózzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és hirtelen megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.

A visszamaradt olajban üvegesre pirítjuk a karikára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát. Sózzuk és félpuhára pirítjuk.
A 2/3-ad részét kiszedjük az edényből.

A hús szeleteket visszatesszük a serpenyőben maradt 1/3 -ad paprikához és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat ellepje. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Majd a húst kivesszük az edényből, és a visszamaradt leszűrt levet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Tarhonyával vagy rizzsel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére