Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 kanál finom liszt
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük majd félre tesszük.

A zsíron megdinszteljük a hagymát hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.

Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan,hogy a hús ne törjön össze.

Köretnek galuskát ,rizst vagy főtt tésztát adhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére