Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi sertésborda

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 kanál finom liszt
  • 2 tk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 fej vöröshagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük majd félre tesszük.

A zsíron megdinszteljük a hagymát hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és pár percig pároljuk.

Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan,hogy a hús ne törjön össze.

Köretnek galuskát ,rizst vagy főtt tésztát adhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére