Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zabpelyhes csokis keksz

Zabpelyhes csokis keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes csokis keksz

Zabpelyhes csokis keksz

Hozzávalók:

(kb.36 darabhoz)

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szóda bikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg barnacukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 15 dkg aprószemű zabpehely
  • csokidarabok, vagy akár mazsola (elhagyható)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzem módba.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.

A puha vajat keverjük ki a sima és a barna cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot és keverjük még egyszer jól össze géppel.
Egy fakanál segítségével keverjük apránként a nedves hozzávalókhoz a szárazat. Legvégül adjuk hozzá a zabpelyhet és a csokit és/vagy a mazsolát.

Egy kanál segítségével szedjünk egyforma darabokat a masszából és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.

Hagyjunk a halmok között 5 cm-t, hogy legyen hova elterülniük sütés közben.

Süssük 5 percig, majd vegyük ki és csapkodjuk a tepsit a pulthoz és tegyük be további 5 percre. Vegyük ki, csúsztassuk le a sütőpapírral együtt és hagyjuk teljesen kihűlni. Azért kell megcsapkodni, hogy jó kis ropogós kekszet kapjunk, ami belül puha.

Tegyük légmentesen záródó dobozba a fogyasztás vagy az ajándékozás napjáig.
Egy hétig simán eláll gond nélkül egy jól záródó dobozban.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Zabpelyhes csokis keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére