Zabpelyhes csokis keksz
Hozzávalók:(kb.36 darabhoz)
|
|
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzem módba.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
A puha vajat keverjük ki a sima és a barna cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot és keverjük még egyszer jól össze géppel.
Egy fakanál segítségével keverjük apránként a nedves hozzávalókhoz a szárazat. Legvégül adjuk hozzá a zabpelyhet és a csokit és/vagy a mazsolát.
Egy kanál segítségével szedjünk egyforma darabokat a masszából és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Hagyjunk a halmok között 5 cm-t, hogy legyen hova elterülniük sütés közben.
Süssük 5 percig, majd vegyük ki és csapkodjuk a tepsit a pulthoz és tegyük be további 5 percre. Vegyük ki, csúsztassuk le a sütőpapírral együtt és hagyjuk teljesen kihűlni. Azért kell megcsapkodni, hogy jó kis ropogós kekszet kapjunk, ami belül puha.
Tegyük légmentesen záródó dobozba a fogyasztás vagy az ajándékozás napjáig.
Egy hétig simán eláll gond nélkül egy jól záródó dobozban.
nutsnroll.blogspot.co.uk