Főoldal / Birka / Marha / Bárányfasírt kuszkusz salátával

Bárányfasírt kuszkusz salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bárányfasírt kuszkusz salátával

Bárányfasírt kuszkusz salátával

Hozzávalók:

A bárányfasírthoz:

  • 50 dkg bárányhús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1/2 csokor friss menta
  • 1/2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 1 szelet száraz kenyér
  • olaj a sütéshez

A kuszkusz salátához:

  • 1 ½ bögre kuszkusz
  • 1/2 l húsleves
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 csomag retek
  • 1/2 csokor friss menta
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • só, bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A fasírthoz a bárányhúst és a többi hozzávalót a tojás és a kenyér kivételével késes turmixgépbe tesszük, és jól összeaprítjuk. A kenyeret tejbe vagy vízbe beáztatjuk és ezt is, és a tojást is a húsos masszához keverjük. Hosszúkás fasírtokat formázunk belőle, majd forró serpenyőben kevés olajon kisütjük.

A salátához a kuszkuszt egy nagy tálba öntjük, és annyi húslevest öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Pár perc alatt magába szívja a levest. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a mentát, a kockára vágott retket és a felkarikázott újhagymát. Sóval és borssal ízesítjük, majd teszünk bele olívaolajat és belefacsarjuk a citrom levét. Jól összekeverjük és egy fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Mentás joghurtot tálalhatunk mellé.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére