Csoki torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporos kakaós lisztet, az olvasztott csokit, és jól összekeverjük.
Végül beleforgatjuk a tojások keményre felvert habját.
A torta formát kikenjük lisztezzük, beleöntjük a piskótamasszát, és egyenletesen elterítjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Csak akkor nyissuk ki a sütő ajtót ha tűpróbát végzünk.
A tejben sűrűre főzzük a pudingot,és még forrón bele keverjük a csokit. Ha kihűlt hozzáadjuk a rumaromát, és a porcukorral habosra kikevert margarint.
A kihűlt tortát kivesszük a formából, három lapba vágjuk, majd a lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük.Az oldalát bevonjuk a maradék krémmel.
A csokimáz hozzávalóit vízgőz felett összeolvasztjuk, és a torta tetejét bevonjuk vele.Tetszés szerint díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az oldalát beszórhatjuk, darált dióval, vagy kókuszreszelékkel is.