Főoldal / Egytálételek / Spenótos, fetasajtos házipite

Spenótos, fetasajtos házipite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos, fetasajtos házipite

Spenótos, fetasajtos házipite

Hozzávalók:

A tésztához:(18 cm-es piteformához)

  • 2 bögre teljes kiőrlésű, magvas kenyérliszt
  • annyi víz, amitől nem lesz ragacsos, de egybeáll a tésztánk
  • egy teáskanál só
  • 2 evőkanál hideg vaj

A töltelékhez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 bögre fagyasztott, vágott spenótlevél
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 2 dl zsírszegény, laktózmentes tejszín
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg fetasajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, majd apránként hozzáadunk annyi hideg vizet, amivel szépen nyújtható tésztát kapunk.
Ha ezzel megvagyunk, kinyújtjuk és kibéleljük vele a vajazott, lisztezett piteformát. Előmelegített (180 fokos) sütőben “vakon” sütjük.

A vakon sütés, annyit tesz, hogy töltelék nélkül elősütjük, lehetőleg valami nehezék alatt, hogy ne púposodjon fel a tészta. (kerámiagyöngy, vagy cseresznyemag). Amíg sül a tészta készítsük el a tölteléket.

A spenótot megpároljuk, fűszerezzük. Nyomjuk rá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a tejszínt is. Főzzük alacsony lángon 5 percig. Vegyük le a tűzről és ha egy kicsit hűlt, nagyon gyors mozdulatokkal keverjük bele a tojást. Ha nagyon hígnak látjuk, adjunk hozzá még egy tojást, hiszen ha felvágjuk a pitét, nem szeretnénk, ha kifolyna a töltelék. (Ezen a ponton adhatjuk hozzá, ha kedvünk tartja a pirított bacon kockákat).

Vegyük ki a sütőből a tésztát, ami félig megsült és kanalazzuk bele a tölteléket. Morzsoljuk a tetejére a fetasajtot, majd tegyük vissza a 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a sajt szépen olvadni kezd és a teteje egy kicsit meg is pirul.

Ha óvatosan kivettük a formából, már szeletelhetjük és fogyaszthatjuk is.

Spenótos, fetasajtos házipite 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére