Főoldal / Sertés ételek / Dubarry szelet

Dubarry szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dubarry szelet

Dubarry szelet

Hozzávalók:

  • 1 nagy db karfiol
  • só ízlés szerint
  • 80 dkg sertéshús (csont nélküli) -de lehet csirke vagy pulyka is
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek. napraforgó olaj
  • 1,5 kg burgonya
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg sajt (reszelt)
  • 1 csipet szerecsendió (elhagyható)
  • 1 ek. mangalica zsír (tepsi kenéséhez)
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Megtisztítjuk a karfiolt (célszerű szép nagy rózsákat hagyni), majd sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, hogy ellepje, puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük és összetörjük (egy pici a főzőlevéből maradhat benne – jó ízt ad neki).

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon mindkét oldalát megsütjük.
A tepsit zsírral kikenjük, és beleterítjük a burgonyát. A tetejére rakjuk a húsokat, majd minden húsra karfiolt helyezünk. A húsokra a nagyobb rózsákat, a kisebbeket pedig a közökbe tesszük.

A vajat/margarint megolvasztjuk egy edényben, és a liszttel világos rántást készítünk, amit a tejjel folyamatos keverés mellett felöntünk úgy, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti, tehet bele egy kis szerecsendiót – de tényleg csak egy kicsit, hogy ne nyomja el a többi hozzávaló ízét. Majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A sajtos öntettel betakarjuk a karfiolokat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Dubarry szelet 4.25/5 (4 értékelés)

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére