Sütés nélküli almatorta
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
(kapcsos tortaforma átmérője: 26 cm)
A kapcsos tortaformát babapiskótával jó szorosan kirakunk.
A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk.
A pudingport 2,5 dl vízben csomómentesen elkeverjük és a megpárolt almára öntjük. Ízesítjük a cukorral, a fahéjjal és a lereszelt citrom héjjal. Folytonos keveréssel sűrűsödésig főzzük.
A meleg almának a felét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk és ráöntjük a megmaradt pudingos almát.
Várunk vele, hogy annyira kihűljön, hogy a hűtőbe betudjuk tenni pár órára szilárdulni (én délután készítettem, ezért egy egész éjszakát a hűtőbe volt).
Miután megszilárdult, kivesszük a hűtőből és a tortaformának az oldalát lecsatoljuk. A habtejszín felvert kemény habját a tetejére és az oldalára kenjük, majd megszórjuk tortadarával.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza!