Főoldal / Desszertek / Tejszínes-csokis piskótatekercs

Tejszínes-csokis piskótatekercs

FavoriteLoadingElmentem!

 Tejszínes-csokis piskótatekercs

 Tejszínes-csokis piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • fél bögre kristálycukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • fél bögre fehér finomliszt
  • negyed bögre cukrozatlan kakaópor
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • csipet só

A krémhez:

  • 500 ml habtejszín
  • fél teáskanál vanília-kivonat
  • 1 evőkanál porcukor

A díszítéshez:

  • csokoládé reszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit.

Verjük keményre a tojásfehérjéket és tegyük picit félre.

Keverjük ki a tojások sárgáját a vaníliával és a cukorral.
Egy külön tálban, keverjük össze a lisztet és a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Óvatosan keverjük össze fakanállal a két keveréket. Csomómentesre, egyneműre.

Majd forgassuk bele a keményre vert fehérjehabot.
Simítsuk a masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük meg kb15 perc alatt.

A papírt óvatosan vegyük le a megsült, de még meleg piskótáról. Tegyük tiszta konyharuhára és így tekerjük fel a konyharuhával együtt. Így hagyjuk kihűlni. Ezzel megelőzhető a piskóta repedése.

Verjük fel keményre a habtejszínt a vaníliával és a cukorral.
Ha kihűlt a piskóta, akkor tekerjük ki, vegyük le a konyharuhát és kenjük bele a krémet. Picit hagyjunk belőle a külsejére is.

Tekerjük fel, kenjük rá a maradék krémet, majd tetszés szerint szórjuk meg csokireszelékkel.

Fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.

Mentés

Mentés

Tejszínes-csokis piskótatekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Szandra (37 Recept)

Szandra vagyok, a www.cookingwithfantasy.com bloggere. Saját blogomon igyekszem minél gyakrabban izgalmas történetekkel, és fantáziadús receptekkel szolgálni Neked. :)


Szólj hozzá!

A lap tetejére