Főoldal / Levesek / Minestrone leves oregánós húsgombóccal – paleo

Minestrone leves oregánós húsgombóccal – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Minestrone leves oregánós húsgombóccal – paleo

Minestrone leves oregánós húsgombóccal - paleo

Hozzávalók:

  • 15 dkg szalonna aprítva
  • 1-2 ek. zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma aprítva
  • 1 póréhagyma karikára vágva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 5 szál sárgarépa aprítva
  • 2 szál paszternák (fehérrépa is jó) aprítva
  • 1/2 fej zeller aprítva
  • 1/2 fej karfiol aprítva
  • 1/2 fej brokkoli aprítva
  • 30 dkg gomba aprítva
  • 30 dkg fodros kel vagy spenót  aprítva
  • 1 kisebb cukkini aprítva
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 ek. szárított bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só, bors

A húsgombóchoz:

  • 40 dkg sertés és marha darált hús vegyesen
  • 1 tojás
  • 1/4 tk. só
  • 2 tk. szárított orgeano
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Minden zöldséget tisztítsunk meg és aprítsuk is fel őket, lehetőleg azonos nagyságúra.

Egy nagy fazékba 1-2 evőkanál zsírt teszünk. Rádobjuk a szalonnát és megsütjük. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát a fokhagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a répát, a paszternákot, a zellert, megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a többi zöldséget is. (ha spenótot használsz fodros kel helyett, azt csak a végén add a leveshez)

Vizet öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és addig főzzük, míg a zöldségek átfőnek, de még roppanósak maradnak.

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pici gombócokat formázunk a masszából. A leveshez adjuk és 5-6 perc alatt készre főzzük. (ha Spenótot használunk akkor azt ilyenkor adjuk a leveshez.

A végén szükség szerint még sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük, és hozzáadjuk a petrezselymet.

Tipp / megjegyzés:

Ha eszel sajtot akkor tálaláskor szórj kevés reszelt parmezánt a tányérba és erre szedd a forró levest.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Minestrone leves oregánós húsgombóccal – paleo 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére