Tavaszi répatorta és muffin
Hozzávalók:Egy 18 cm-es tortához és 4 db muffinhoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tortaformát kikenjük, lisztezzük, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A margarint a kakaóporral, a tojásokkal és a cukorral csomómentesre keverjük. Beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és jó alaposan összekeverjük. A tortaformába, és muffinpapírral bélelt muffin-formába öntjük és betesszük a sütőbe 20-25 percre sülni.
Ezalatt a marcipánt két részre osztjuk és megszínezzük a narancssárga, illetve zöld ételszínezékkel. A narancssárgából répákat formázunk, a zöldből pedig “répaszárat”. A maradék zöld marcipánt hideg helyre tesszük.
Amikor átment a tűpróbán a tortánk (tisztán tudjuk kihúzni a fogpiszkálót a sütiből), kivesszük és hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt kettévágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krém hozzávalóit habosra keverjük habverővel, majd megkenjük vele a kihűlt torta alsó felét.
Ráfektetjük a torta tetejét, majd a maradék zöld marcipánt ráreszeljük nagy lyukú sajtreszelőn (így kapunk füvet).
Erre jönnek a répácskák, tetszőlegesen elrendezve.
A muffinokat kevesebb ideig sütjük 10 perc elég neki, mert már meleg a sütő. Azokat is díszítjük. Vágunk rájuk egy kis mélyedést és abba tesszük a répát, mintha a földből állnának ki. A muffin krém nélkül is megállja a helyét, de tálaláskor kínálhatunk mellé, ha kedvünk tartja.
nutsnroll.blogspot.co.uk