Főoldal / Desszertek / Tavaszi répatorta és muffin

Tavaszi répatorta és muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tavaszi répatorta és muffin

Tavaszi répatorta és muffin

Hozzávalók:

Egy 18 cm-es tortához és 4 db muffinhoz:

  • 28 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 13 dkg margarin olvasztva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 alma reszelve
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 6 dkg darált dió
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 dkg keserű kakaópor

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

A díszítéshez:

  • 25 dkg marcipánmassza
  • narancssárga és zöld ételszínezék
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tortaformát kikenjük, lisztezzük, félretesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A margarint a kakaóporral, a tojásokkal és a cukorral csomómentesre keverjük. Beleszitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk és jó alaposan összekeverjük. A tortaformába, és muffinpapírral bélelt muffin-formába öntjük és betesszük a sütőbe 20-25 percre sülni.

Ezalatt a marcipánt két részre osztjuk és megszínezzük a narancssárga, illetve zöld ételszínezékkel. A narancssárgából répákat formázunk, a zöldből pedig “répaszárat”. A maradék zöld marcipánt hideg helyre tesszük.

Amikor átment a tűpróbán a tortánk (tisztán tudjuk kihúzni a fogpiszkálót a sütiből), kivesszük és hűlni hagyjuk. Amikor langyosra hűlt kettévágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém hozzávalóit habosra keverjük habverővel, majd megkenjük vele a kihűlt torta alsó felét.

Ráfektetjük a torta tetejét, majd a maradék zöld marcipánt ráreszeljük nagy lyukú sajtreszelőn (így kapunk füvet).
Erre jönnek a répácskák, tetszőlegesen elrendezve.

A muffinokat kevesebb ideig sütjük 10 perc elég neki, mert már meleg a sütő. Azokat is díszítjük. Vágunk rájuk egy kis mélyedést és abba tesszük a répát, mintha a földből állnának ki. A muffin krém nélkül is megállja a helyét, de tálaláskor kínálhatunk mellé, ha kedvünk tartja.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére