Főoldal / Kelt tészták / Sajtos-tejfölös kötél

Sajtos-tejfölös kötél

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos-tejfölös kötél

Sajtos-tejfölös kötél

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt
  • 2 db  tojás sárgája
  • 1,5 tk. só
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tepsi mérete: 20×30 cm

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és a sóval elkeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg puha margarint,a felutott élesztőt és egy fakanállal szép hólyagosra kidolgozzuk.
Konyharuhával letakarjuk, vagy kelesztőtálba tesszük.
30 percet kelesztjük,ezután újból alaposan kidolgozzuk.

Ha újra megkelt a tészta 6 részre osztjuk.
Hosszú, kb. 50 cm-es rudakat sodrunk belőlük egyenként. A rudakat megfelezve lazán összehajtjuk és tekerünk rajta kettőt, hármat.

A megmaradt 5 dkg margarint felolvasztjuk. Elkeverjük a tejföllel, 1 csipet sóval ízesítjük és beleöntjük a tepsibe.
A köteleket belehelyezzük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben még 15 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük./kb 25 perc/

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (265 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére