Főoldal / Desszertek / Vargabéles Gabriella módra

Vargabéles Gabriella módra

Vargabéles Gabriella módra

Vargabéles Gabriella módra

Hozzávalók:

  • 500 g cérnametélt
  • 50 dkg reszelt tök
  • 25 dkg darált mák
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 cs réteslap
  • 25 dkg darált dió
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 2 evőkanál szárított reszelt narancshéj
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg szilva lekvár vagy bármilyen ízű
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1/2 mokkás kanál só
  • 10 dkg zsemle morzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cérnametéltet egy lábosban enyhén sós vízben 1 evőkanál olajjal 8 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és hidegre hűtjük.
Leveles tésztát nagy tepsi méretre nyújtjuk (39×36 cm), 2evőkanálolajjal egyenletesen ecsettel megkenjük.

Három részre osztjuk kifőtt cérna metéltet.

Az egyikhez hozzá adjuk a reszelt tököt,darált mákot, és 15 dkg cukrot, 1 evőkanál rumaromát, 5 dkg zsemle morzsát, 1 evőkanál szárított narancshéjat, jól össze dolgozzuk és félre tesszük.

Majd a második tésztához, adjuk a diót, rumaromát, cukrot, narancshéjat, maradék zsemle morzsát, ezt is jól össze keverjük, és félre tesszük.

Harmadik tésztához a szilva lekvárt keverjük bele, és szintén félre tesszük.

A tepsibe tett tésztára egyenletesen elosztjuk a diós masszánkat, erre 2 réteslapot fektetünk,majd a tökös-mákos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta.
Ismét be fedjük réteslappal, erre 1 evőkanál tejfölt csurgatunk, majd a lekváros tészta masszát egyenletesen elosztjuk rajta.

Megkenjük két evőkanál tejföllel, és rétes lappal be fedjük.
Végül a maradék tejfölt egyenletesen rá kenjük, és maradék két evőkanál olajat rácsurgatjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és vizes késsel kockára vágva tálaljuk..


Szólj hozzá!

A lap tetejére