Csokis-lekváros keksz
Hozzávalók:(kb. 24 db-hoz)
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra. Reszeljük hozzá a csokoládét egy nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a kakaót, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a kétféle liszt és a csipet só keverékét, majd keverjük, gyúrjuk össze. (ha esetleg ragadna a tészta, akkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet)
A masszából nedves kézzel, formázzunk diónyi golyókat, és helyezzük egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire. Majd az ujjunkkal nyomjunk mindegyik közepébe egy mélyedést. (bátran nyomjuk meg, nehogy sütés közben eltűnjön a mélyedés)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni. (én amikor kivettem a sütőből, a forró tészta közepén lévő mélyedést még lenyomtam az ujjammal, hogy több lekvár férjen majd bele)
A teljesen kihűlt kekszek mélyedésébe ezután kanalazzunk ízlés szerint lekvárt, és csorgassuk meg olvasztott fehér csokoládéval.
Tipp / megjegyzés:
A csokis keksz nagyon finom omlós, és nagyon jól illik hozzá a lekvár. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.