Brassói

Brassói

Brassói 2

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors

Ízlés szerint:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított) (én ezt most kihagytam)
  • Apró kockákra vágott csemege uborka
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vagy kockákra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk.
Rádobjuk a kockákra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótoljuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, ilyenkor adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet és a kockákra vágott csemege uborkát.
Végül tálra halmozzuk.
Hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére