Vadas

Vadas

Vadas

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • szeletelt húsok ízlés szerint
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • egész bors

További hozzávalók:

  • 2-3 ek. cukor
  • kevés mustár
  • 1 nagy poharas tejföl
  • 2 ek. liszt

A burgonya gombóchoz:

  • 1 kg krumpli
  • pár ek. liszt
  • 1 tojás

A zsemlegombóchoz:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 tojás
  • kb. 10 dkg liszt
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk. só + 1 ek. só a főzővízhez

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A fentiekből húslevest főzünk 2 nappal a vadas készítése előtt.(semmi mással nem ízesítjük)
Hűtőben tartjuk 2 napig.

2-3 ek. cukrot kevés zsíron vagy olajon megpirítunk.
A levesből ki vesszük a húst és félretesszük.

A hagymát és a borsot is kivesszük a levesből, kidobjuk, mert erre nincs szükség a továbbiakban.
A többit le turmixoljuk, és ráöntjük a karamellizált cukorra.
Sóval, borssal, mustárral és pici cukorral ízesítjük.

Beleöntjük a tejfölt és kevergetve összeforraljuk,  végül megszórjuk a liszttel és besűrítjük.
Ha elkészült a mártás beletesszük a hússzeleteket és még pár percig együtt főzzük.

Köretként burgonya vagy zsemlegombócot tálalunk.

A köret:

Burgonya gombóc:
A krumplit megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, hozzákeverünk egy tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk lobogó sós vízben kifőzzük. Tovább kell főzni, mint a galuskát.

Zsemlegombóc:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd félretesszük.
A tojásból, a lisztből, 1 deci vízből és a kiskanálnyi sóból tésztát készítünk és belekeverjük a pirított zsemlekockákat. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd sós vízben kifőzzük őket (akár tíz perc is lehet, míg megpuhulnak).

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére