Főoldal / Szárnyas Ételek / Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével

Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével

Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk. házi darált paprikakrém
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • só (opcionális)

A sütéshez:

  • 2 ek. zsír

A körethez:

  • 70 dkg burgonya
  • víz (a főzéshez)
  • 2 ek. margarin (vagy vaj)
  • kb.2 dl tej

A párolt savanyúsághoz:

  • 30 dkg savanyúság
  • 2 ek. olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított csirkemájat, megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
Majd levesszük a fedőt és kevergetve készre sütjük.
Amikor majdnem kész, teszünk rá 1 tk. paprikakrémet.
Só nem került rá, mivel sóban eltett paprikakrém elég hozzá. Amennyiben ez nem kerül bele, ízlés szerint sózzuk meg.

A burgonyát megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, majd vajjal vagy margarinnal, és tejjel pürésítjük.

A házi vegyes savanyúságot kicsi vízzel leöblítjük, 1 evőkanál étolajat teszünk alá és fedő alatt megpároljuk.

A májat a krumplipürével és a párolt savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hagymaágyon sült csirkemáj krumplipürével 4.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére