Főoldal / Kelt tészták / Retró lángos

Retró lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Retró lángos

Retró lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő (Vagy 1 csomag szárított élesztő)
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 dl olaj

A sütéshez:

  • olaj

A fokhagymás kencéhez:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • víz
  • 1 kk olaj

A feltéthez:

  • tejföl
  • reszelt sajt
  • lilahagyma
  • 10 dkg bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 1/2 szál kolbász
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Felfuttatjuk meleg helyen. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lefedve langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a fokhagymás kencét. A fokhagymagerezdeket összezúzzuk, sózzuk, felöntjük vízzel és egy kevés olajat adunk hozzá. (ez utóbbit én el is szoktam hagyni, mert a lángos enélkül is éppen elég olajos) A lila hagymát vékonyan felszeleteljük.
A szalonnát tetszés szerint felvágjuk, a kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Egy kisebb serpenyőben külön-külön lepirítjuk a szalonnát majd a kolbászt. Kis tálkákba tesszük őket külön-külön a tálalásig.

A megkelt tésztából olajos kézzel darabokat tépünk, majd a kezünkkel kb. 1 cm vastag lángosokat formázunk belőlük. Olajat forrósítunk egy lábosban vagy serpenyőben, és kisütjük benne a lángosokat (kb. 1-1 perc elég mindkét oldalnak). Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Fokhagymás kencével tejföllel megkenve, a feltétekkel ízlés szerint megrakva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:

Retró lángos 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére