Főoldal / Sertés ételek / Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

Hozzávalók:

  • 1 kg comb
  • 5 fej vöröshagyma
  • magyaros fűszerkeverék
  • olaj, liszt 
  • 5 gerezd fokhagyma 
  • Burgonya kroketthez:
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 1 tojás
  • 2 ek vaj
  • liszt, olaj 
  • szerecsendió
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A combot felszeleteljük.
Feltesszük vízbe főni kis sóval és fokhagymával.
A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
A húst, ha megfőtt, ráöntjük az olajat, fűszert, és lepirítjuk.

Köret:

A körethez összekeverjük a már kihűlt főtt, áttört burgonyát egy egész tojással, vajjal, sóval, borssal, sütőporral, csipet szerecsendióval és annyi lisztel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Olajos kézzel krokett formát csinálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Az egészet fatányéron tálaljuk, és ízlés szerint díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A fiam vadász, mi mással kedveskedhettem neki mint egy jó  fatányéros sülttel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére