Főoldal / Paleo / Skót tojás és karfiol puffancs – paleo

Skót tojás és karfiol puffancs – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Skót tojás és karfiol puffancs – paleo

Skót tojás és karfiol puffancs - paleo

Hozzávalók:

4-5 személyre:

  • 8 db főtt tojás
  • 80 dkg finomra darált sertéshús
  • 2 csapott tk. Himalája só
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 csokor friss zöld fűszer (oregano, snidling, petrezselyem) apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió (opcionális)
  • 1 ek. őrölt pirospaprika

A panírozáshoz:

  • pár ek. kókuszliszt vagy mandulaliszt
  • 2 tojás felverve
  • 15 dkg mandula és szezámmag vegyesen finomra őrölve
  • kókuszvaj vagy zsír a sütéshez

A karfiol puffancshoz:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott tk. só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek. szárított kapor
  • 3 kicsi tojás ketté választva
  • 0,5 dl kókuszkrém
  • 1 tk. citromlé
  • 2 nagy ek. mandula liszt

A mártogatóshoz:

  • 2 dl házi majonéz
  • 2 tk. citromlé
  • 1/2 tk. mustárpor
  • pici só
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan leszedjük a héját.

A darált húst az összes többi hozzávalóval összekeverjük, jó alaposan összegyúrjuk. Fűszerezni ízlés szerint lehet, ha pedig készen bekevert kolbászhúst használunk, akkor a fűszerezés elmarad.

A darált húst 8 részre osztjuk, majd nedves kézzel laposra formázzuk és minden tojást külön becsomagolunk a húsba. A felesleges húst levesszük róla, kb. 4-5 mm vastag legyen a hús, különben nagyon nagyok lesznek a tojások.

Ha esetleg marad ki hús, azt fasírtnak vagy húsgolyónak ki lehet sütni.

A tojásokat bepanírozzuk. Először kókuszlisztbe, majd felvert tojásba, végül a mandulás szezámmagos keverékbe forgatjuk. Mást is lehet hozzá használni a kókuszliszt valamint a mandulás szezámmag helyett.

Kókuszvajban kisütjük őket, de lehet zsírban is.

A karfiolt rózsáira szedjük, gőzölőbetétes fazékban 5-6 percig gőzöljük. Csak addig, hogy kicsit megpuhuljon, de ne főljön szét. Ezután a food processzorba tesszük és felaprítjuk nem pépesre, olyasmi állaga legyen, mintha rizs lenne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kókuszkrémet, a citromlevet és a fűszereket, majd kikeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a mandula liszttel együtt óvatosan a karfiolos masszához keverjük. Kizsírozott szilikonos formába kanalazzuk (hogy tuti ne ragadjon bele), majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Amikor megemelkedik és szép aranybarna a külseje, akkor jó. Hűlés közben lelapulnak, de finom puhák maradnak.

A majonéz hozzávalóit egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.

A skót tojást a karfiol puffanccsal és a majonézzel kínáljuk.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére