Főoldal / Desszertek / Karamellás piskótás krémes

Karamellás piskótás krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamellás piskótás krémes

Karamellás piskótás krémes

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 deka cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 deka liszt

A krém hozzávalói:

  • 2 cs. vaníliás puding
  • 7 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 deci tejszín
  • 3 deka cukor

A tetejére:

  • 10 deka tejkaramella
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 34x32cm-es tepsibe simítjuk, és
160-180°C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótalapot kettévágjuk.
A pudingot a tejjel, a cukorral, és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd az alsó piskótalapra simítjuk.

A tejszínt a cukorral habbá verjük és a kihűlt pudingos krémre simítjuk.
A másik lapot süteménykocka méretűre felkockázzuk.

A karamellt mikróban felolvasztjuk, és simára keverjük. Az olvadt karamellt egyesével a felkockázott piskóták tetejére simítjuk.
Amikor már megdermedt a karamell, a piskóta “tetőket” kockánként a tejszínre tesszük.

Tálalásig hűtőbe tesszük.

Így hogy a teteje be van vágva könnyű lesz szeletelni.

A karamellás piskótás krémes, egy könnyed, és nagyon finom sütemény.

Aki a karamellt szereti ezt is szeretni fogja.

Értékeld a receptet

Domján Mária (554 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére