Főoldal / Befőzés / Fűszeres füge lekvár

Fűszeres füge lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres füge lekvár

Fűszeres füge lekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg füge (nem túl érett)
  • 40 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 mk. fahéj
  • 1 mk. gyömbér
  • 1 c.s vaníliás cukor
  • 1 alma apróra metélve
  • 1 cs. 2:1-ben zselésítő
  • 5 g citromsav
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fügéket alaposan megmossuk. A szárait levágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.

Az előkészített fügét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével.

Bekapcsoljuk a tűzhelyet, és közepes lángon addig főzzük, míg szétesik a gyümölcs ( kb.20-30 perc). Ekkor félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.

Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.

Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy merőkanál segítségével üvegekbe töltjük (kb. 2 db normál üveggel lesz belőle). Miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra.

Tipp / megjegyzés:
Én egy nagyon kevés barna nádcukor, és nyírfacukor keverékével főztem meg, hogy ne legyen nagyon édes.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére