Főoldal / Desszertek / Almás pite V

Almás pite V

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite V

Almás pite V

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin (vagy 15 dkg zsír)
  • 3 egész tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • cukor, fahéj ízlés szerint

A lekenéshez:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerinti cukorral és fahéjjal összekeverjük, majd állni hagyjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle, ha összeállt két felé vesszük.

Az egyik felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük. Erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.

Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Kockákra szeletelve porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Én most nem kinyomkodtam az alma levét, hanem elfőztem gázon, és az alsó lap tésztára szórtam egy kis darált diót, majd úgy tettem rá az almát. Érdemes így is kipróbálni, mert nagyon finom.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére