Főoldal / Torták / Mónika torta

Mónika torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mónika torta

Mónika torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 ek. búzadara
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • ízlés szerint rum
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük. A tojásfehérjét habbá felverjük és a sárga masszába forgatjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet és sütőpapiros tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amikor kisült és kihűlt 4 egyenlő lapra vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.

A tejben a búzadarát felfőzzük és kihűtjük. A porcukorból és puha margarinból könnyű habos krémet keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát a darált diót és az ízlés szerinti rumot .

A tortalapokat összetöltjük. A tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét öntünk.
Amikor a csokoládé megdermedt a torta tetejét és oldalát tetszés szerint, tejszínhabbal, csokoládédrazséval..stb. feldíszítjük.

Mónika torta 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (559 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére