Főoldal / Desszertek / Habkarika II

Habkarika II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habkarika II

Habkarika II

Hozzávalók:

  • 80 g tojásfehérje
  • 240 g porcukor
  • 1 tk. frissen facsart  citromlé
  • 4 g étkezési keményítő
  • pár csepp piros ételszínezék (opcionális)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a citrom levet is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva “megcsípi”). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük, és kemény habbá verjük. (kb 10 perc alatt).

A sűrű cukorhabot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk belőle.
A sütőt 80 fokra előmelegítjük, és 2 órán át sütjük-szárítjuk benne a habkarikákat.

Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.

Értékeld a receptet

Gáborné Putóczki (29 Recept)

http://scarletsite.hu/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére