Főoldal / Hal ételek / Vajas királyrák

Vajas királyrák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vajas királyrák

Vajas királyrák

Hozzávalók:

  • 250 g királyrák tisztítva
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • csili, ízlés szerint (nálam 2 karika)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat a serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a csili karikákat. 1 percig együtt pirítjuk, majd kivesszük a csilit (magokat bennhagyhatjuk) és hozzáadjuk a rákokat. Sózzuk és borsozzuk, és jól megpirítjuk. (fontos, hogy jól megpiruljon, de vigyázzunk, hogy ne készítsük túl, mert akkor rágós lesz)

Kínálhatjuk, rizzsel, laposkenyérrel, pitával, de akár salátákkal is.

Adjunk mellé lime gerezdeket is. Forrón, rögtön de izibe fogyasszuk.

Tipp / megjegyzés:
A recept alapvetően csak a vajas rák, az, hogy ki mivel tálalja egyén- és hozzávaló függő.
Nekem maradt a hétvégi ebédből kukoricás rizs, így én azt ettem mellé no meg indiai laposkenyeret.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére