Főoldal / Desszertek / Dupla karamellás sütemény

Dupla karamellás sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dupla karamellás sütemény

Dupla karamellás sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 2 cs karamellás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 ek liszt
  • 5 ek cukor

A tetejére:

  • 2 cs tejszínpor
  • 2 cs habfixáló
  • 3 dl tej
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, beletesszük a lisztet és a sütőport és a tojásfehérje keményre vert habját.
Előmelegített sütőben megsütjük.

A tejet feltesszük a tűzre, beletesszük a margarint, a karamellás cukrot és a lisztet.
A pudingot kevés tejjel és a cukorral elkeverjük, és beleöntjük a tejbe, és állandó keverés mellet sűrűre főzzük. Ne ijedjünk meg, ha a karamella cukor nem olvad el, direkt ez a jó benne.
Rásimítjuk a kihűlt tésztára.

A tetejére a tejben elkeverjük a habot és a habfixet, kemény habbá verjük, a sütemény tetejére tesszük, és megszórjuk kakaóporral.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom így, hogy még karamellás cukor is lett adva a krémhez, de akár még karamellizált cukorral is lehet próbálkozni.

Dupla karamellás sütemény 4.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére