Főoldal / Desszertek / Málnás túróhab

Málnás túróhab

Málnás túróhab

Málnás túróhab

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml görög joghurt (vagy tejföl)
  • 3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 tk. zselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja

A málnás réteghez:

  • 20 dkg málna
  • 3-4 ek. víz
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. zselatin
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A túrót, a porcukrot a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre kikeverjük.
A zselatint feloldjuk a forróvízben és a túrós krémbe keverjük.

A tejszínt habbá felverjük és a túrós krémbe forgatjuk.

A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük amíg feloldódik és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)

A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és alaposan lehűljön.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére