Főoldal / Desszertek / Málnás túróhab

Málnás túróhab

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás túróhab

Málnás túróhab

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml görög joghurt (vagy tejföl)
  • 3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 tk. zselatin
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom reszelt héja

A málnás réteghez:

  • 20 dkg málna
  • 3-4 ek. víz
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. zselatin
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A túrót, a porcukrot a vaníliás cukort és a citromhéjat alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és krémesre kikeverjük.
A zselatint feloldjuk a forróvízben és a túrós krémbe keverjük.

A tejszínt habbá felverjük és a túrós krémbe forgatjuk.

A málnát pici vízzel és a cukorral egy lábosban pár perc alatt összemelegítjük (villával szétnyomkodjuk közben hogy a szemek szétessenek). Mikor már meleg de még nem forró, beleszórjuk a zselatint, addig keverjük amíg feloldódik és lehúzzuk a tűzről. (Nem szabad felforralni!)

A málnás szószt a túrókrémmel váltakozva poharakba rétegezzük. A tetejét egy kanálka nyelével kicsit megkeverhetjük, hogy szép márványos legyen. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és alaposan lehűljön.

Értékeld a receptet

Marcsi (528 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére