Gyümölcsös túrókrém torta
Hozzávalók:(24-26cm-es formához) A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.
Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a túrós krémet.
Külön-külön kis lábosban a cukorral forraljuk fel a ribizlit és a szedret, amíg levet engednek. Majd külön külön passzírozzuk át egy sűrű szitán. Így lesz egy piros és egy sötét lilás pépünk.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
Osszuk el háromfelé, az egyikbe keverjük bele a piros (ribizlis) pépet, majd simítsuk a tortaforma aljába visszatett kakaós tortalapra. Tegyük pár percre a mélyhűtőbe, hogy megkössön, majd vegyük ki és simítsuk rá a fehér krémtúrós réteget és tegyük újra a hűtőbe.
A harmadik túrókrémbe keverjük bele a szedres pépet, majd simítsuk a fagyasztóból kivett fehér réteg tetejére. Ezután a sima hűtőbe tesszük amíg szépen megdermed.
A tetejét a tejszínből vert habbal, reszelt csokoládéval, szederrel és ribizlivel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.