Gyümölcsös túrókrém torta | Receptkirály.hu
Főoldal / Torták / Gyümölcsös túrókrém torta

Gyümölcsös túrókrém torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös túrókrém torta

Gyümölcsös túrókrém torta

Hozzávalók:

(24-26cm-es formához)

A tortalaphoz:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 db tojás

A krémhez:

  • 40 dkg natúr krémtúró (Aldi) (vagy áttört túró)
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl hulala tejszín (vagy habtejszín)
  • 10 g zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1 dl víz
  • 10 dkg szeder
  • 1 ek. cukor
  • 10 dkg ribizli
  • 1 ek. cukor

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • szeder
  • ribizli
  • csokoládé reszelék
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Amíg a tortalap sül/hűl, készítsük el a túrós krémet.

Külön-külön kis lábosban a cukorral forraljuk fel a ribizlit és a szedret, amíg levet engednek. Majd külön külön passzírozzuk át egy sűrű szitán. Így lesz egy piros és egy sötét lilás pépünk.

A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.

Osszuk el háromfelé, az egyikbe keverjük bele a piros (ribizlis) pépet, majd simítsuk a tortaforma aljába visszatett kakaós tortalapra. Tegyük pár percre a mélyhűtőbe, hogy megkössön, majd vegyük ki és simítsuk rá a fehér krémtúrós réteget és tegyük újra a hűtőbe.

A harmadik túrókrémbe keverjük bele a szedres pépet, majd simítsuk a fagyasztóból kivett fehér réteg tetejére. Ezután a sima hűtőbe tesszük amíg szépen megdermed.

A tetejét a tejszínből vert habbal, reszelt csokoládéval, szederrel és ribizlivel díszítjük. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.

Gyümölcsös túrókrém torta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (556 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére