Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtszószos csirkemell

Sajtszószos csirkemell

Sajtszószos csirkemell

Sajtszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. olaj

A sajtszószhoz:

  • 2 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon a zúzott fokhagymával megsütjük.

Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és a tejszínt. Alacsony lángon addig melegítjük (folyamatos kevergetés mellett), míg egynemű, sűrű és krémes szósszá nem válik. A végén, sóval, borssal, ízesítjük, és beleszórunk 1 csokor apróra vágott petrezselymet.

A csirkemellet a sajtszószba keverjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
(Nálam most sült újburgonya készült mellé, de rizs vagy tészta körettel is el tudom képzelni.)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére