Főoldal / Egytálételek / Mángoldos lepény

Mángoldos lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mángoldos lepény

Mángoldos lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • egy szál friss rozmaring
  • néhány szál friss kakukkfű levelei
  • 1 nagy tojás
  • kevés tej az összeállításhoz

A töltelékhez:

  • 20 dkg spenót vagy mángold
  • 1 cikk fokhagyma
  • só, bors
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • néhány ág oregánó levelei
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • 10 dkg füstölt sonka apróra vágva
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és annyi tejet hogy gyúrható tésztát kapjunk. Nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha éppen csak összeáll. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára.

Egy 29 cm átmérőjű piteformát kivajazunk. A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Levágjuk a lelógó részeket, de úgy, hogy 1 cm széles pereme maradjon. A tészta így nem fog összezsugorodni. Villával megszurkáljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 6-8 perc alatt elősütjük a tésztát.

A töltelékhez a hagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a mángoldot. Sóval és borssal ízesítjük. Ha a mángold összeesett, akkor készen is van.

A mascarponét egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a sajtot, a tejszínt, a sót és borsot. Alaposan összekeverjük.

A tésztára simítjuk a spenótos keveréket, megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és ráöntjük a krémsajtos masszát.
Megszórjuk az oregano levelekkel, sajtot reszelünk a tetejére és egy kis olajjal meglocsoljuk.
Visszatesszük a sütőbe, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerinti salátával kínáljuk.
lelekkonyha.blogspot.hu

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (176 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére