Főoldal / Egytálételek / Üzbég plov

Üzbég plov

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Üzbég plov

Üzbég plov

Hozzávalók:

  • 80 dkg felkockázott faggyútlanított birkahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db apróra vágott sárgarépa
  • kevés fekete bors
  • 1 teáskanál édes piros paprika
  •  só
  • 35 dkg rizs
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymát zsíron lepirítjuk aranysárgára. Hozzáadjuk a birkahúst, kevergetjük, egy kis vizet hozzáadva, hogy oda ne kapjon. Beletesszük a fűszereket. Kis idő múlva hozzáadjuk a sárgarépát. Forráskor felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Amikor a hús már elég puha, szétterítjük a lábasban a rizst úgy, hogy a víz éppen, hogy csak ellepje.

Lefedjük, időnként kóstolgatjuk, nem keverjük, ha lefő a víz a fakanál nyelével lyukakat fúrunk és beleöntünk még vizet.
Amikor a rizs puha, az étel elkészült. Most jól megkeverjük és tálalhatunk.

Receptbeküldő: Dr. Tóth Attila

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére