Csupa habos gyümölcsös torta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A sütőpapírral bélelt torta formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Elfelezzük és a 3/4 részébe ízlés szerinti gyümölcsöt keverünk.
A tortalapot ketté vágjuk és a krém felével megtöltjük. A maradék gyümölcsös krémet a tetejére simítjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a torta oldalát. A tetejére sok friss gyümölcsöt halmozunk.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.