Főoldal / Desszertek / Vaníliakrémes kókuszkocka

Vaníliakrémes kókuszkocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliakrémes kókuszkocka

Vaníliakrémes kókuszkocka

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek. méz
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

A hempergetéshez:

  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg puha margarin
  • 3 dkg kakaópor
  • 6 ek. tej
  • 1 kis üveg rumaroma
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A mézet a porcukorral, a margarinnal és a tojással habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet, majd egy 20 x 30 cm olajozott, lisztezett tepsibe öntjük.  Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük,és hagyjuk langyosra hűlni. a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba.

A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krémmel megtöltjük, hűtőbe tesszük, amíg lehűl és megszilárdul.

Míg hűl a krémes tésztánk megcsináljuk a bevonatot.

A porcukrot, 6 evőkanál tejjel, a margarinnal, a kakaóporral, és a rumaromával összefőzzük.

A kihűlt krémes piskótát felkockázzuk, és egyesével megforgatjuk a csokoládés bevonóban, majd meghempergetjük kókuszreszelékben.

Tipp / megjegyzés:
Érdemes belőle dupla adagot készíteni, mert hamar elfogy :)

Vaníliakrémes kókuszkocka 3.67/5 (3 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


egy Hozzászólás

  1. Most készítettem el a tészta olyan kemény hogy ölni lehet vele.Abba reménykedem hogy mivel méz van a tésztában holnapra puhább lesz.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére