Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Német burgonyasaláta

Német burgonyasaláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Német burgonyasaláta

Német burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 1 – 1,5 kg salátának való burgonya
  • 10 db tojás
  • 2 db közepes hagyma (lehet lila vagy salátának való hagyma is)
  • 1 db 450 g majonéz (vagy 250g majonéz és 1 db kicsi tejföl keveréke)
  • 1 ek 10% – os ecet
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát és a tojásokat alaposan megmossuk és egy edényben feltesszük főni, vízzel és 1 ek. sóval.

Míg fő, megpucoljuk és felaprítjuk a hagymákat és kikeverjük a majonézt a tejföllel.

A megfőtt burgonyát és a tojást megpucoljuk és felszeleteljük. Elkezdjük rétegezni egy salátás edénybe az összetevőket. Alulra 1 ek. ecet (ez csak legalulra 1 x kell) erre az aprított hagyma majd a szeletelt burgonya amit megsózunk. Erre a karikára vágott tojás kerül majd a majonéz. Ezt addig ismételjük míg az összes hozzávaló el nem fogy.

Óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a burgonya jól elkeverjük. Megkóstoljuk és ha sótlannak találjuk még egy picit utána sózunk.
Sült és rántott húsok mellé tökéletes köret.

Német burgonyasaláta 4.20/5 (5 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére