Főoldal / Levesek / Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal

Mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal 1

Hozzávalók:

  • 25 levél medvehagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fodros menta
  • 1 db krumpli
  • olíva olaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • 1db zöldségleves kocka 
  • kókusztej, vagy főzőtejszín
  • 1/2 zsemle
  • sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat, mentát és a krumplit felvágom, egy gerezd fokhagyma kivételével.

Egy edényben kevés olajon vajat olvasztok, ezen megdinsztelem a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobom a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit.

Öntök rá vizet, fűszerezem, belemorzsolom a leves kockát. A vége felé öntök bele kókusztejet.

Amikor megfőtt, összekeverem botmixerrel. Összeforralom.

Reszelek sajtot, megpirítom a zsemlét, bedörzsölöm fokhagymával

Kimerem a levest, réteszem a zsemledarabkákat, locsolok rá olajat, és szórok rá sajtot.

Fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is.

Kánikulában az utóbbit javaslom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére