Főoldal / Reggelik / Húsvéti reggeli

Húsvéti reggeli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsvéti reggeli

Húsvéti reggeli

Hozzávalók:

  • 20 dkg sonka
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 1 ek. mustár
  • 3 ek ecetes torma
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 ek finom liszt

Díszítéshez:

  • saláta, újhagyma, retek stb…
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, kettévágjuk és a sárgájukat kivesszük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk.

A vajból, lisztből,tejből besamelmártást főzünk. Hagyjuk kihűlni majd belekeverünk két evőkanál ecetes tormát és a tojások áttört sárgáját, ízesítjük sóval, borssal.

A sonkát elkeverjük egy kanál tormával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk.

A paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a kettévágott tojásokat pedig a tormakrémmel.

A paradicsomok tetejét visszatesszük.

Salátalevéllel kibélelt tálra tesszük és a zöldségekkel megdíszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére