Főoldal / Egytálételek / Kolbászos póréhagymás töltött burgonya

Kolbászos póréhagymás töltött burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos póréhagymás töltött burgonya

Kolbászos póréhagymás töltött burgonya

Hozzávalók:

  • 6 db közepes burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1/2 póréhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd sós vízben héjában megfőzzük.

A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A burgonyáknak lehúzzuk a héját, hosszában kettévágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.

Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét. Sózzuk, borsozzuk.

A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük, egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.

A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére