Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Zserbó korongok

Zserbó korongok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zserbó korongok

Zserbó korongok

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 deka zsír
  • 10 deka vaj
  • fél cs. sütőpor
  • 1 egész tojás +1 tojás a kenéshez
  • 8 deka porcukor
  • 30 deka liszt
  • 2 deka élesztő
  • 1 biocitrom reszelt héja és leve

A töltelékhez:

  • 10 deka darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7-8 deka porcukor
  • sárgabarack lekvár

A bevonáshoz:

  • 10 deka étcsoki
  • margarin 
  • olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsolom a lisztbe és a többi hozzávalóval sima tésztává dolgozom.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtom és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom. A korongokat sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A széleit vékonyan lekenem a felvert tojással.

A lekent korong közepébe egy kis kupac keményebb lekvárt teszek. A darált diót összekeverem a cukorral és a citromhéjjal, és a lekvárra halmozok belőle.
Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a székeinél összenyomom a korongokat. (a tojástól könnyen összeragad.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.

A csokoládét kevés margarinnal és olajjal vízgőz felett felolvasztom,  megmártom benne a kihűlt kelváros-diós zserbó korongokat. A tetejét tetszés szerint díszítem, majd száradni hagyom.

A recept Molnár Veronikától származik. Köszönet érte!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére