Főoldal / Egytálételek / Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök

Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök

Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök

Hozzávalók:

  • Kb.1 kg-os csontos sertéscsülök /lehet füstölt is/
  • 1 kg édes káposzta
  • 10 dkg kockára vágott dinsztelt hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. kapor
  • zellerzöld
  • 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 cs. bacon vagy annyi vékonyra szelt füstölt szalonna amennyi a sütőtál kibéleléséhez kell
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 1 pohár tejföl
  • 1 pohár főzőtejszín
  • 1 paradicsom, 1 paprika,1 cseresznyepaprika
  • piros arany,
  • köménymag, cayenne bors
  • 2 dl füstölt csülök leve / ha nem főzted előre meg a csülköt, akkor 2 dl vízbe főzzél fel 2 db füstölt ízű kockát.
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az előkészített római tálat kibéleljük a hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával /vagy baconnal/, és erre teszünk friss zellerlevelet.

A hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsiradékon, majd összekeverjük a fokhagymával, kaporral, fűszer paprikával, zöldpaprikával, piros arannyal, köménnyel és chayenne borssal. A káposztát vékonyra felszeleteljük, és a fűszeres hagymával elkeverjük.

a káposztából egy réteget leteszünk a tálba, majd vékonyra szeletelt kolbászt rakunk rá, erre megint káposzta, majd kolbász következik. Ebbe ágyazzuk a nyers vagy előre megfőzött füstölt- sertéscsülköt /szeletelve, kicsontozva/

Aláöntünk 1 dl tejszínt /főzős/ a füstölt csülök levét, és végül elsimítunk rajta 1 pohár tejfölt.

Tetejére rakjuk a két szelet bevagdosott kolozsvári szalonnát, és a szeletekre vágott paradicsomot.
Lefedve- ha nyers a csülök 1,5 óráig, ha előre megfőzött- 1 óráig sütjük 180 fokon.

Amikor kész a fedőt levesszük, öntünk még a tetejére tejfölt és megszórjuk finomra vágott friss kaporral.
Így tálaljuk puha kenyérrel, főtt krumplival vagy rizzsel.

Tipp / megjegyzés:
Alufóliával letakart tepsibe is elkészíthető.

Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök 4.00/5 (4 értékelés)

darazsilona (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére