Főoldal / Szárnyas Ételek / Pincemester csirkéje

Pincemester csirkéje

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pincemester csirkéje

Pincemester csirkéje

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg rokfort vagy márványsajt
  • 1 cs szeletelt bacon
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2-3 fürt szőlő /piros,fehér vegyesen/
  • 2 dl must
  • 2 dl félédes fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk, óvatosan kiklopfoljuk,sózzuk,megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A szőlőt leszemezzük,megmossuk.

Mindegyik csirkemellre teszünk egy-egy darab rokfort sajtot.

A hússzeleteket összehajtjuk,fogvájóval összetűzzük és baconbe tekerjük.

A kis „csomagokat” tepsibe vagy hőálló tálba tesszük,aláöntünk 1-1 dl bort és mustot majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A visszamaradó szaftot egy serpenyőbe kanalazzuk,beletesszük a szőlőszemeket,1-1 dl bort és mustot öntünk rá ,hozzáadjuk a vajat, majd beforraljuk.

Ízesítjük ha szükséges.

A csirkemellet a szőlővel és tetszőleges körettel tálaljuk./én rösztit készítettem mellé/

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére